Spar med en varmepumpe i sommerhuset

Varmepumpe i sommerhusetDer findes flere forskellige typer varmepumper, som kan bruges til både helårs-, fritidsboliger og sommerhuse. Nogle varmepumper egner sig bedre til nogle boliger end andre, og hvis du overvejer at installere en varmepumpe i sommerhuset, vil det bedste valg være en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe er idéel til at varme et sommerhus op, og så er det en relativ billig erhvervelse. Hvis du gerne vil vide mere om, hvilke fordele der er ved at installere en luft til luft varmepumpe, kan du blive klogere her.

Varmepumper er billig i både anskaffelse og brug

I modsætningen til eksempelvis en luft til vand eller jordvarme er selve installation og anskaffelse af en luft til luft varmepumpe relativt billig. Mange vælger derfor luft til luft til sommerhuse, hvor man alligevel ikke bruger al sin tid, og om sommeren er opvarmning alligevel ikke altid nødvendig.

Ved at skifte fra konventionelle varmekilder såsom elvarme, kan du gøre store besparelser. En god luft til luft varmepumpe generer op til 5 ½ gange så meget varme, som den forbruger, hvilket tydeligt vil kunne ses på varmeregningen.

Samtidig er en luft til luft varmepumpe en meget CO2 venlig løsningen sammenlignet med konventionel varme. Derfor tilbydes der også tilskud til installation.

Bedre og billigere end både brændeovn og elradiatorer

I de fleste sommerhuse bruges brændeovn som den vigtigste opvarmningskilde. En brændeovn skaber både hygge og varme, og så er det en billig og praktisk energiform. En brændeovn kan hurtigt og effektivt opvarme et koldt sommerhus. Problemet er dog, at det kan være meget omstændigt, idet det kræver meget arbejde, og så forurener en brændeovn en del – både inde og ude, hvilket forringer indeklimaet.

Da en brændeovn kræver lidt arbejde, benytter mange sig også af elradiatorer i deres sommerhus. De er nemme at installere, og det eneste, man skal gøre, er at slutte dem til en stikkontakt. En elradiator er dog dyr i strøm, hvilket tydeligt ses på varmeregningen. Hvis man skifter til en varmepumpe, kan man gøre store besparelser, idet den kun bruger en fjerdedel af den el, som en elradiator gør.

Kan både opvarme og nedkøle

Luft til luft varmepumper egner sig specielt godt til sommerhuse, fordi de kan “vendes”. Med dette menes, at denne type varmepumpe både kan blæse varm og kold luft. På den måde kan du “vende” den om på de hede sommerdage, således at den fungerer som en art aircondition.
Frostsikring
Varmepumpen fungerer ved, at et kølemiddel cirkulerer rundt igennem en kompressor, som så overfører energien fra lave til højere temperaturer. Den fungerer altså i princippet på samme måde airconcition eller et køleskab, hvilket giver frostsikring til dit sommerhus.
Læs i øvrigt om tilskud til varmepumper her

Varmepumpen kan fjernbetjenes

Hvis du skal have en varmepumpe til dit sommerhus, kan det være en fordel at investere i en, som kan fjernbetjenes. På den måde kan du styre varmen i dit sommerhus fra din computer eller telefon. Derved undgår du at komme frem til at iskoldt sommerhus, idet du kan styre temperaturen hjemmefra eller på vej derhen, så du ankommer til at behageligt, opvarmet sommerhus.

Indeklimaet forbedres

Som vi også beskrev tidligere, er der i mange sommerhuse installeret brændeovn – det er super hyggeligt, men det giver også et dårligt indeklima. Med en luft til luft varmepumpe kan du forbedre dit indeklima, da den luft der fordeles, er helt frisk. Cirkulationen af luft vil bevirke, at fugten konstant trækkes ud af huset, og derved udskiftes af ny og opvarmet luft.