Bliv miljøvenlig med leveringsdygtige varmepumper

Du kan selv gøre dit for at konvertere din bolig til en mere miljøvenlig én af slagsen – du sorterer måske allerede affaldet, sparer på badevandet, køber mindre kød og spiser mere økologisk. Du kan derfor nu rette din opmærksomhed på dit energiforbrug, hvilket vil hjælpe dig med at skære ned på unødvendige udgifter, samtidigt med at du gør planeten en tjeneste.

Skifter du til brug af varmepumpe som en primær eller sekundær energikilde, kan du nemlig gøre en meget stor forskel, som vil afspejle sig på de månedlige regninger, der ryger ind af brevsprækken.

Varmepumpen som et grønt alternativ

Varmepumpen fungerer på den måde, at den gør brug af dit nærmiljøs energi i opvarmningen af din bolig. Derfor trækker varmepumpen energi fra jorden og luften omkring dit hus, og dette konverteres da til helt almindelig varme, som kan varme din bolig op. Denne opvarmning kan ske igennem radiatorer, gulvvarme eller direkte ved varm luft. Da varmepumpen gør brug af omgivelserne og ikke blot konverterer elektricitet til varme, er den særdeles effektiv og miljøvenlig. En el-radiator kan for eksempel bruge op til fem gange så meget energi som en varmepumpe i forsøget på at levere samme mængde varme. Der er altså store summer af penge at hente her.

Køb trygt ny varmepumpe

Dertil er det muligt at købe en ny varmepumpe helt trygt. Teknologisk Institut har foretaget undersøgelser af det danske marked for varmepumper, og det viser sig faktisk, at markedet er ganske troværdigt. Du kan altså købe varmepumper uden at frygte, at de bruger mere energi end nævnt, og at de varmer mindre op end lovet. Producenterne bag varmepumperne holder i høj grad, hvad de lover her i Danmark. Dertil har Energistyrelsen udarbejdet en liste over de mest troværdige producenter, som du kan gøre brug af, hvis du vil være absolut sikker på, at den varmepumpe, du installerer i dit hjem, er af høj kvalitet og ydeevne.