En anderledes børnefødselsdag

Ideer og inspiration til børnefødselsdagEn børnefødselsdag kan være lidt af en udfordring. Engang blev børnehaven eller skoleklassen inviteret hjem på boller, lagkage og varm kakao og ungerne legede i haven eller spillede rundbold på villavejen. Sådan er det ikke mere. Børnene forventer mere, når der holdes fødselsdag, og de elsker at blive underholdt. Mange forældre har lyst til at fejre deres børn med en mindeværdig dag og leder efter noget, der kan gøre dagen helt speciel. Vi kommer med nogle gode forslag her, som du kan lade dig inspirere af, når du næste gang skal holde en sjov børnefødselsdag.

Sjove temaer

Det er altid en god ide at vælge et tema for en børnefødselsdag. Det giver børnene mulighed for at hoppe lidt ud af deres sædvanlige rolle og optræde lidt mere på slap line. Når du skal vælge et tema så husk at tænke på, om der er inviteret både piger og drenge. Er der det, skal temaet være rettet mod begge køn. Børnenes alder betyder selvfølgelig også noget, når du skal vælge tema. Her kommer et forslag til mindre børn og et til lidt større børn.

Klovnetema:

  • Du kan for eksempel vælge et klovnetema, hvor børnene virkelig får lov at fjolle. Børnene kan komme klædt ud hjemmefra, men en mulighed er også at børnene først forvandler sig til klovne, når de kommer til festen. Køb noget ansigtsmaling og find nogle gode billeder af klovneansigter. Lad så børnene male hinandens ansigter inspireret af billederne og lad dem finde på og øve klovnenumre, som de kan vise for hinanden.

Diskotema:

  • En anden mulighed til de lidt større børn er at lave garagen eller stuen om til diskotek med diskokugle i loftet og forskelligfarvede projektører. Pynt lokalet op til fest og opfordrer til, at børnene kommer i festtøj. Det er altid festligt at danse og pjatte til musik. Arranger konkurrencer såsom ballondans, musik-quiz osv. hvis børnene er med på det, kan de også inddeles i grupper og optræde for hinanden med dans, som de har øvet. Du kan også lade børnene blande saftevands- og sodavandsdrinks i festlige farver.

Underholdning er in

Børn elsker også, når der kommer sjov underholdning. Det kan for eksempel være en musiker, der kommer og spiller og synger for og med børnene. Drejer det sig om større børn kan det være et ungdomsdiskotek, der forstår at få gang i dansegulvet. I stedet for eller sammen med et klovnetema, kan du også leje en klovn, der laver numre for børnene og får gang i lattermusklerne. Det er også et hit at leje en tryllekunstner i børneniveau. En der kan få ungerne til at spærre øjnene op og undre sig over, hvordan det, de ser, kan lade sig gøre. Det sætter gang i fantasien og måske kan børnene selv prøve kræfter med et tryllenummer eller to bagefter showet.

Interessant mad

Man kan også sagtens gør noget anderledes med maden til børnefødselsdagen. For eksempel er det meget in at spise streetfood og tænk at servere det for ungerne hjemme i indkørslen! Man kan leje en såkaldt food truck. Det er en lille lastvogn eller varebil, der har et køkken indbygget. Der findes food trucks med alle mulig forskellige slags mad. Alt efter børnenes alder kan man vælge at booke en food truck, der serverer lækre burgere af god råvarer, fish’an’chips, pizzaer som de laves i Italien eller måske er det en food truck med desserter, der er lige sagen. Maden, der serveres, er af god kvalitet og er veltillavet og adskiller sig derfor fra almindelig fast food. Det vil i hvertfald helt sikkert gøre dagen til noget ganske særligt, hvis børnene skal bestille og hente maden ved en food truck.