Sådan tager du gode billeder med mobilen

De fleste mobiltelefoner i dag har et rigtig godt kamera. Du behøver ikke en smart digitalkamera eller et spejlreflekskamera for at få gode billeder. Det er også mere praktisk at tage billeder med telefonen, da du sandsynligvis altid har den ved hånden, når det perfekte foto-øjeblik opstår. Man behøver heller ikke at være ekspert for at lege med mobilens kamera. Men der er en række små ting, du kan tænke over, når du tager mobilbilleder.

5 små tips til bedre mobilfotos

  1. Hold fokus på motivet. Tryk på mobilens skærm der, hvor du gerne vil have fokus. Man kan nemlig ikke altid regne med, at telefonen fokuserer på det, der er vigtigst for dig.
  2. Brug det naturlige lys. Billederne bliver ofte overbelyste, hvis du bruger mobilens blitz. Det naturlige lys giver ofte et stemningsfuldt billede, der ser mere autentisk ud.
  3. Gå tæt på. Udnyt pladsen i billedrammen og fyld hele fladen med dit motiv. Det er også bedst at undgå zoom-funktionen, da det forstørrer de enkelte pixels. Det er derfor bedre at gå tættere på objektet.
  4. Tag mange billeder. Tag altid flere billeder af samme motiv. Forsøg dig frem med flere vinkler og perspektiver. Bagefter kan du udvælge de bedste og slette resten.
  5. Hold telefonen helt stille. Man opnår det bedste resultat ved at holde telefonen helt stille uden at ryste. Samtidig må motivet i billedet også forholde sig i ro. På denne måde holder kameraet fokus bedre og dit billede bliver knivskarpt.

Gem dine pletskud

Hvis du efter disse små tricks er blevet til en sand mesterfotograf, så får du måske lyst til at gemme nogle af de bedste billeder. Dette kan du nemt gøre med en fotokalender. En fotokalender er en god måde at gemme billederne fra året, der gik og mindes dem hver måned i det nye år. Vil du vide mere, så klik her.