Møblering af stuen i 2021

Når du skal tænke indretning i 2021, kan du godt glæde dig. Vi går en tid i møde, hvor farverne er præget at naturens farver, og hvor det hele lige bliver en tand mere afslappet. Du skal tænke på multifunktionelle rum og rolige hyggehjørner og finde dine glasting frem fra skabets gemmer.

møbelfarverne er varme og rolige

møbler stueRent farvemæssigt vil det være de naturlige og meget jordbundne farver, der spiller den største rolle i 2021. Efter et år, hvor vi alle har været meget hjemme og er blevet tvunget til at tage det mere roligt og måske er blevet eftertænksomme i højere grad end før, er det meget naturligt, at der skrues ned for farverne og vi gerne vil omgive os med beroligende brune og støvede nuancer. De pangfarver og livlige pasteller, der tidligere har domineret boligen er røget ud af billedet til fordel for de rolige og varme toner. Vi har brug for at skabe en rolig base som modsvar til kaosset i den store verden omkring os.

Tænk i multifunktionalitet

Der er også kommet et øget fokus på det multifunktionelle. Fordi så mange mennesker pludselig skulle sidde hjemme og arbejde, har det betydet, at man pludselig fik et behov for, at hjemmet også kunne rumme en eller to arbejdspladser. Da mange, både firmaer og mennesker, har fundet ud af at det er godt at arbejde hjemmefra af og til, vil der blive ved med at være behov for multifunktionelle rum. En del af stuen skal kunne fungere som arbejdsplads om dagen og stadig være en del af en pæn stue. Har du den udfordring, så tænk i et bord, der let kan klappes op ad væggen samt opbevaringsmøbler, der enten er en del af stuens reolsystem eller hurtigt kan køres ind til siden og stadig se pæne ud i rummet. Tænk på, at arbejdspladsen skal se ud, som om den er en del af helheden og ikke noget midlertidigt, der er sat op. Indret den samtidigt, så du føler dig godt tilpas i miljøet, så du får den fornødne ro til at koncentrere dig om arbejdet.

Se masser af eksempler hos Furnished.dk her

Et trygt sofahjørne

Når du indretter din stue, skal du først og fremmest tænke på, at den skal få dig til at føle velvære og hygge. Det er ikke kun vigtigt, at sofaen er en designersofa eller har den rette farve. Det der er vigtigt er, at sofaen udstråler komfort og ro. Sofaen er boligens afslapningssted og skal være indbydende og give ro i sjælen. Tænk i bløde omsluttende møbler, der kan give en følelse af afskærmning fra den store verden. Fyld sofaen med puder i varme støvede farver og måske et par fåreskind til at sætte prikken over hyggen.

Hygge og velvære

Resten af stuen skal naturligvis følge trop med ro, varme og velvære. Læg et par løse tæpper på gulvet og hæng gardiner op. Det giver en behagelig og tryg følelse. Måske kan du også skabe andre hyggekroge i stuen, hvor man kan sidde og læse en bog, strikke eller lytte til en podcast eller dejlig musik. Det gælder om at give plads til roen og de sysler der giver velvære i dagligdagen.

Find glastingene frem

Hvis du synes det bliver for massivt med alt for mange varme farver, så suppler med ting af glas. Materialet glas er den helt store trend i år. Det kan både være borde af glas, vaser og pynteting af glas og det kan være service – kopper og tallerkner – af glas. Glas vil skabe lethed og give en god kontrast til de brune nuancer og støvede grønne farver. Så find dine glasting frem og få den støvet af – de er på tapetet igen.