Tips til moderne indretning anno 2021

HørviskestykkerEn moderne indretning kan have mange forskellige stilarter. Måske er du til det meget klassiske og enkle, eller måske er du til det mere skæve og uhøjtidelige med miks af farver og møbler fra forskellige tidsaldre. Det er naturligvis også muligt at ligge et eller andet sted midt imellem de to yderpoler. Det giver på den ene side meget frie tøjler til at skabe sin egen unikke stil og på den anden side, kan det være svært at finde ud af, hvad man helt konkret skal gøre. Her får du et par råd til, hvordan du skaber et henholdsvis uhøjtideligt og klassisk look med et moderne tvist.

Er du til det uhøjtidelige?

En del af det, der ligger i tiden, er det lidt tilfældige og uhøjtidelige. At noget ikke ser alt for traditionelt og pænt ud, men har noget tilfældigt over sig. Det er bare ikke altid let at få det rette tilfældige look frem. Noget af det, du kan tænke på, er at dine ting ikke ser for opstillede ud. Det skal ikke se ud som om, du har gjort dig alt for umage med at få dine pynteting til at passe sammen i farverne.

Der må også gerne være et miks af design og loppefund måske med et tvist af humor. Det giver noget uhøjtideligt til rummet og signalerer, at du ikke kun går op i dyrt design, men gerne vil sætte dit eget præg på din indretning. Brug også gerne lidt uventede farver blandt de mere neutrale. Dine sofapuder kan for eksempel være et miks af dyre puder, genbrugspuder og billigere puder, som et klassisk hørviskestykke blandt de ternede

Det kunne være en dyr kelimpude, en broderet pude fra en genbrugsbutik og et par billige puder – for eksempel hjemmestrikkede. Naturligvis skal der være en form for rød tråd gennem dem farvemæssigt, men er sofaen neutral, kan der godt være lidt spræl i puderne. En af puderne kan også have en farve, der ikke gentages i de andre puder, men derimod er i rummet i form af en stol, en lampe, et løst gulvtæppe eller andre genstande.

Er du til det klassiske look?

Det er ikke alle, der ønsker det lidt uhøjtidelige og tilfældige look i deres indretning. Hvis du er mere til det klassiske og enkle, kan du sagtens stadig følge med tidens trends. Det du kan overveje, hvis du gerne vil have enkle møbler og et klassisk look, er farverne på dine vægge. Det er meget oppe i tiden at male væggene i sin bolig i varme, bløde farver såsom støvet terrakotta og pudderfarver eller støvede grønne nuancer.

Det vil afgjort tilføre dine klassiske møbler og ting et moderne look, hvis du for eksempel maler både vægge, dørkarme, fodpaneler og døre i den samme farve. Det giver en ny oplevelse af rummet og er noget af det helt nye. Der er ingen tvivl om, at farver er noget af det, der kan gøre en meget klassisk og enkel indretning til en ny oplevelse.

Hvis du ikke vil have farver på væggene, så kan du arbejde med dine gulve i stedet. Du kan naturligvis pifte en enkel indretning op med løse tæpper i smukke farver. Men hvis du har et trægulv, kan du også vælg at give det en anden farve. Hvis du giver dit gulv en afslibning, kan du vælge, at gulvet skal være enten lysere eller mørkere end det var.

Har du haft et meget lyst næsten hvidt gulv og en minimalistisk indretning, vil det gøre en meget stor forskel i rummet, hvis du vælger, at gulvet i stedet skal være naturfarvet og dermed have en varm glød. Du kan også få bejdset dit lyse gulv mørkt, så det ligner en mere eksotisk træsort. Det vil bestemt give din bolig en helt anden atmosfære.