Tips til indretning af soveværelset

Står soveværelset som næste opgave på boligindretningen? Der er mange måder at gå til det på. Det kommer helt an på, om man bor i en lille lejlighed og skal kombinere soveværelset med for eksempel en arbejdsplads, eller om man har plads nok og derfor kun bruger soveværelset til at sove i. Men ud over de praktiske aspekter ved rummet, er der også de æstetiske. Det er dem, der stemningssætter rummet og gør det til dit og ingen andens. Her beskriver vi nogle aspekter, som du kan tage med i dine overvejelser, når du skal vælge farver, mønstre, møbler og tilbehør til dit nye soveværelse.

Vælg de rigtige farver

Når du vælger farver til dit soveværelse, så tænk på, at rummet gerne skal signalere ro og afslapning. Rent farvemæssigt betyder det, at du ikke skal vælge meget stærke farver. Farverne skal nedtones så de får et roligt og behageligt udtryk. Det betyder ikke, at de skal være på en bestemt måde. Man kan lige såvel have et soveværelse med mættede mørke vægge og tunge tekstiler, som man kan have et i lette, lyse toner og med tekstiler, der understøtter dette. Det er helt op til dig, og det du føler dig godt tilpas i.
Læs mere om soveværelsets indretning hos Bedzzz.dk

Mønstre skaber spil

indret soveværelseLigesom farverne skal vælges med omhu til et soveværelse, så skal mønstrene også. Måske har du lyst til at have en væg med tapet eller måske ønsker du at tapetsere alle væggene? Tænk på at det mønster du vælger ikke skal være for vildt og måske ikke have så store kontraster i farverne. Tapeter i dæmpede farver og med et roligt mønster vil understrege en atmosfære af ro i soveværelset. Igen kan tapetet både være i mørke eller støvede farver eller det kan være i lyse, lette toner.

Møbler i soverummet

Møblerne i et soveværelse er naturligvis domineret af sengen. Den har førsteprioritet. Hvis du er en, der godt kan lide at skifte farver og atmosfære i soveværelset af og til, så tænk på at købe en seng, der er neutral i udtrykket. En seng du let kan forandre med et nyt sengetæppe, en tung velour baldakin hen over eller et romantisk myggenet. Pas på ikke at overfylde rummet. Hav den nødvendige skabsplads til tøj mm. og måske en stol, du kan bruge som aflægningssted. Tænk ud over det på, hvordan du med forholdsvis få virkemidler kan få den stemning frem, som du gerne vil have.

Tilbehør skaber hygge og ro

Det tilbehør, så som puder, gulvtæpper, billeder, som du vælger, skal understøtte den stemning, du har sat dig for at skabe. Hav hellere få men virkningsfulde genstande end en masse ligegyldige ting, der kun skaber forvirring og forplumrer det overordnede udtryk. Tænkt selvfølgelig også på, hvad du har lyst til at slå øjnene op til hver morgen. Hvad gør dig glad? En effekt der kan være god, hvis du har et lille soveværelse, er at placere et stort spejl på en af væggene. Det vil få rummet til at syne større og for de fleste er det jo også ganske praktisk, at kunne se sig selv i spejlet i forbindelse med påklædningen om morgenen.

Skal der være en arbejdsplads?

Hvis du skal kombinere de to aktiviteter søvn og arbejde i samme rum, er det vigtigt, at du forholder dig nøje til rummet. Et soveværelse skal som sagt helst have en stemning af ro, og det er derfor vigtigt, at du ikke overlæsser rummet med en masse ting, der ubevidst forstyrrer din søvn. Placer sengen i den mørkeste del af rummet og arbejdsbordet nær vinduet. Hav lukkede opbevaringsmuligheder, hvor du kan placere dine kontorting mm. Det kan være en fordel at holde rummet forholdsvist enkelt farvemæssigt og uden for mange mønstrede flader.