Skab forandring med nyt boligtilbehør

Synes du dit hjem trænger til en forandring? Ofte kan man gå og synes, at ens eget hjem er lidt kedeligt. Man har set på de samme ting i lang tid og er måske træt af sofaen og spisebordet. Det er imidlertid en stor udskrivning, hvis man skal skifte møblerne ud. Hvis økonomien ikke er til den helt store udskiftning, skal du dog ikke fortvivle. Man kan gøre rigtig meget ved at skifte mindre ting ud. Man kan for eksempel ændre farvestilligen i rummene og dermed give rummene et nyt udtryk. Her kommer vi ind på hvilke elementer du skal have fokus på, hvis du trænger til forandring, som ikke dræner din økonomi.

Undersøg markedet

Nyt boligtilbehørDet er efterhånden en smal sag at finde tilbehør til boligen på nettet. Du kan sidde mageligt i sofaen og shoppe de mærker, du kan lide eller lede efter nye mærker, der tiltaler dig. Fordelen er også, at du kan sidde og kigge på det rum, som du shopper til samtidigt. Nogle gange er det svært at forestille sig rummet og farverne derhjemme, når man står i en butik. Ulempen er naturligvis at du ikke ser varen fysisk. Men de fleste virksomheder har gode returneringsmuligheder, så det er normalt ikke et problem, hvis det man har købt ikke passer alligevel.
Læs mere om møblering af stuen her

Kolde eller varme farver

Ønsker du forandring, men skal beholde dine møbler, er en af mulighederne at lede efter ting, der via deres farve kan gøre noget nyt for dit rum. Farver har stor indvirkning på, hvordan vi mennesker føler os tilpas. Nogle kan bedst lige varme farver og andre er mere til de kølige nuancer. Det man skal tænke på er, at uanset om du er til varme eller kolde farver, skal du tilføre noget af modpolen. Det vil sige, hvis du er meget glad for blå farvetoner, så kan dine rum blive meget kolde, hvis ikke du sørger for at tilføre noget varme. Det kan for eksempel være gennem træmøbler. Mørkere træsorter som teak og valnød tilfører en god varme til et rum med ellers kolde farver. Men lyst træ er absolut også med til at give varme til rummet. Omvendt kan et rum kun med varme farver blive for ensformigt og tungt. Her er der brug for nogle kolde farver ind imellem for at bryde varmedisen.

Moderne eller klassisk

Mange har perioder, hvor de er optaget af bestemte farver eller stilarter til deres bolig. Har du kørt med et meget klassisk udtryk længe, kan det være befriende at tilføre nogle mere moderne og ”skæve” ting til boligen. Og omvendt, hvis dit hjem længe har været ”skævt” og farvestrålende, kan det være rart at tone det hele lidt ned. Der er naturligvis mange gyldne middelveje mellem disse to yderpunkter. Det kan for eksempel være, at du stadig ønsker at fortsætte med en klassisk og tidløs stil, men bare vil tilføre ting med mere farve. Eller stadig vil have en ”skæv” stil, men ønsker at nedtone farveskalaen.

Boligtilbehøret

Det oplagte at kigge efter, når man vil skabe en forandring i boligen, er tilbehøret. Det kan være puder, plaider, gulvtæpper, lamper og vaser, skåle mm. Puderne i sofaen har stor betydning for, hvordan sofaens udtryk er. Her kan du både lege med farver og stilarter. Hvad enten du ønsker at skifte til et mere tidløst udtryk eller til et trendy udtryk, skal du sørge for at gentage dette udtryk flere steder i for eksempel stuen. Køber du moderne farvede puder til sofaen, så køb også en lampe i samme stilart og et par andre pynteting og eventuelt et mindre gulvtæppe eller en plaid. Det nye udtryk bliver først overbevisende, hvis det gentages og på den måde skaber en helhed, der er stærk nok til at få sin egen identitet.