Vejrstation – Hvad kan man få

vejrstationHvis du er vejrentusiast og gerne vil investere i en vejrstation, kan du herunder få et indblik i hvilke vejrstationer, der er værd at købe. Vi har både kigget på de billige og de lidt dyrere.

Den bedste over-all vejrstation

En af de rigtig gode vejrstationer, som findes på markedet lige nu er Ambient Weather WS-2902C Osprey. Her får du ganske enkelt mest ud af dine penge. Den er til at komme i nærheden af økonomisk og er både en præcis og pålidelig vejrstation. Den har et brugervenligt design med et display, der tydeligt viser vejrinformationen. Den udendørs trådløse sensor sender opdaterede meddelelser hvert 16. sekund til displayet og takket være den indbyggede WiFi-forbindelse kan du følge med i vejrsituationen både i real time og historisk set på både computer, tablet og telefon. Vejrstationen kan også samarbejde med Google Assistant og Alexa fra Amazon. Det betyder, at du via for eksempel Google Home eller Amazon Echo kan få viden om forholdene både ude og inde i og omkring dit hjem og få en lokal vejrmelding lavet specielt til dig.

Så er du vejrentusiast og gerne vil have en super god og pålidelig vejrstation, som ikke koster kassen, så er Ambient Weather WS-2902C lige noget for dig.

En lidt dyrere vejrstation – men ekstra god

En anden virkelig god vejrstation er Ambient Weather WS-2000. Den er en direkte opgradering af den første vejrstation herover. Den bruger de samme sensorer, og du får de samme instrumenter som hos WS-2902C, men kan derudover tilslutte ekstra sensorer, som kan ses på displayet. En anden stor fordel hos WS-2000 i forhold til WS-2902C er display-konsollen. Den kommer med et HD TFT display i full-color, som har fantastiske synsvinkler og er meget let at læse. Det er absolut et at de bedste display-konsoller på markedet. WS-2000 er også let at installere, da det foregår via konsollen i stedet for via en app. Det gør det helt klart enklere. Ligesom ved WS-2902C vil du få adgang til en stor vifte af smart home platforme for eksempel Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT.

Hvis du har lidt ekstra på kistebunden er det denne vejrstation, du skal sætte øverst på din ønskeliste. Den er helt afgjort den højere pris værd.

Den mest præcise vejrstation

Davis Vantage Pro2 er det tætteste du kommer på en vejrstation i en professionel klasse, uden at du skal betale mange tusinde kroner for den. Det er også en af de eneste vejrstationer der stadig tilbyder en ledningsløsning i det tilfælde, at den trådløse løsning ikke fungerer for dig. Det er en vejrstation hvis akkuratesse er uforlignelig, og den er konstrueret virkelig godt. Du kan for eksempel købe WeatherLink Live Hub for at streame data til WeatherLink skyen ved hjælp af WiFi. Selvom du vil bruge lidt mere tid på at installere Davis Vantage Pro2 i forhold til andre mere enkle modeller, kan den klart anbefales, hvis du sætter pris på den meget store præcision og hurtige rapporteringsintervaller samt lange holdbarhed.

Tests: Læs vejrstation test her – 9 typer testes

Den bedste billige vejrstation

Hvis du ikke er interesseret i at betale så meget for en vejrstation kan vi anbefale AcuRite 5-in-1 01512. Den fungerer for eksempel som en rigtig god opstartsmodel til vejrentusiaster i alle aldre. Den indeholder de fleste af de muligheder, som du vil finde hos gode vejrstationer, der ikke koster så meget. Du får ikke mulighed for internetadgang med AcuRite 5-in-1 01512, men du kan opgradere til den ”internetforbundne” model på Amazon. Den ”internetforbundne” version kommer med en AcuRite Access model og kan oprette forbindelse til My AcuRite platform. Derfra kan du overvåge vejrsituationen fra en computer, tablet eller smartphone. Vejrstationens præcision er acceptabel så længe den ikke placeres lige i solen.